petak, 25. studenoga 2011.

And the winner is....

Jako mi je drago što ste se u tako velikom broju javile na moj giveway, jer to je znak da su vam se ponuđeni poklončići svidjeli.:) Nakon što sam vaša imena napisala na papiriće, stavila sam ih u bubanj ( a to je velika zdjela za salatu!), i zatvorenih očiju izvukla sretnu dobitnicu. Ovako je to nekako izgledalo:
A sretna dobitnica je:
Draga Nives, javi mi se na mail jasminas40@gmail.com i pošalji mi svoju adresu na koju šaljem poklončić!

Ostalima želim više sreće slijedećeg puta, ubrzo imam u planu novi giveaway koji će vam se također svidjeti.

nedjelja, 20. studenoga 2011.

Čarolije od papira

Jedna od stvari koje obožavam čitati jestu tekstovi koji nas upoznavaju sa korisnim idejama i tutorijalima sa drugih blogova, portala itd. Takvi tekstovi u kojima su objedinjene brojne ideje i linkovi na jednom mjestu su od velike koristi za sve nas koji volimo kreativnost. Ovaj tekst sam stoga odlučila posvetiti maštovitim radovima od papira, uz nekoliko linkova na ideje koje će se, nadam se, i vama svidjeti.

Bliži se Božić i svima, a posebno kreativnim dušicama, to je jedno od najdražih doba godine.Svi tada kao da postajemo bolji, vedriji (šteta što to kod većine ne traje cijelu godinu), a ono što se inače smatra kičastim i prešarenim, sad je čak i dobrodošlo. Jedan od mojih favorita za DIY ovog Božića jeste ovaj prekrasni pink borić izrađen, naravno, od papira, a link na tutić možete pogledati ovdje.
Ukoliko predstojeće blagdane želite uljepšati sasvim drugačijim adventskim vijencem od ostalih iz susjedstva - onih klasičnih u zelenoj i crvenoj boji - pogledajte ovaj odličan tutorijal koji nam pokazuje kako se uspješno riješiti knjige koja vam nikako nije "sjela" ili sa kojom su vas maltretirali za lektiru u školi - linkić.
 Od papira se osim adventskih vijenaca i božićnog drvca mogu raditi i brojni drugi ukrasi, ornamenti i slično. Često kupujemo nerijetko i skupe hoby materijale, dok su nam oni najjeftiniji među koje spada i papir, nadohvat ruke i  sasvim besplatni. Ovi prekrasni ornamenti za božićno drvce također su papirnati i jako, jako lijepi - link.
Slijedeći tutorijal nam govori o izradi - trodimenzionalnih papirnatih kuglica. Njihova je namjena svestrana - možete ih koristiti za svakodnevno dekoriranje prostora, a ukoliko odaberete svečaniji papir te ih pričvrstite koncem - možete ih koristiti i kao kuglice za bor o kojima će svi pričati i poželjeti napraviti iste takve! - link.

O izradi ružica sve već znamo, i svi ih obožavamo, no ako se odlučite da ih napravite od papira, evo detaljnih uputa kako da to učinite - link
 
 Eto, nadam se da vam će ovaj kratki pregled nekih maštovitih radova od  papira koristiti, i da ćete predstojeće blagdane uljepšati i nekom - papirnatom čarolijom!

srijeda, 16. studenoga 2011.

Pleteni broševi i nagrada....

Evo mene opet s broševima! Ovog puta to su vunene ružice, koje su uz malo truda gotove za čas posla. Za sad sam ih napravila samo u dvije boje, no nastavak brzo slijedi - toliko su mi se svidjele da u planu već imam brojne šarene kombinacije.
Prije par dana Rea s bloga "Sve moje...Nešto" me obradovala sa ovom nagradom:

Pravila su sljedeća:
  1. pokupiti nagradu
  2. zahvaliti se na nagradi
  3. postaviti link na svoj blog
  4. postaviti sliku nagrade na svoj blog
  5. dodijeliti nagradu za novih 7 blogova i obavijestiti vlasnike istih o nagradama
  6. napisati 7 stvari o sebi
Ovaj dio oko dodjele nagrada mi je najteži, jer se između svih vaših fantastičnih blogova naprosto ne mogu odlučiti...Pa ajd nek bude prvih sedam koji mi padnu na pamet, ako ste već dobile ovu nagradu od nekog slobodno je zanemarite:))
1. novootkriveni blog Nives ručni radovi - vrlo mlada dama i vrlo vješta na heklici i koncu:)
2 Art and design by good ghost - naš dobri kreativni duh:)
3. Melanzana
4. Made by Suzana
5. Mmirandam
6. Svjetlanin svijet salveta
7. Villa Loredana
A sad 7, hm, stvari o meni:
- Volim prirodu, volim ranu jesen i miris kestenja, volim boje koje su ovih dana svuda oko nas, volim se uvući kući, u toplo, i uz miristan čaj čitati omiljene pisce...
- Kad bih mogla od zlatne ribice zatražiti tri želje, jedna bi sigurno bila da izmisle vremenski stroj.
- Diže mi se kosa na glavi od sapunica, pogotovo domaćih.
- Volim slatko i slano, volim eksperimentirati u kuhinji.Tko zna, možda otvorim i gastro blog.
- Obožavam buvljake.
- Ne mogu zamisliti život bez stvaralaštva i bez putovanja.
-  Jednog dana želim imati veeeliki ružičnjak!
Eto, sad znate još nešto o meni!

subota, 5. studenoga 2011.

Giveaway - darujem vam broševe!

Nekako u ovo doba godine Priroda nas daruje svojim zrelim plodovima, svuda oko nas traje jesenska gozba prije zimskog sna, pa sam i ja odlučila darovati vas, moje vjerne kreativke.

Dakle, jedna od vas će dobiti neki od ova dva broša po svom izboru. Na vama je da ostavite komentar ispod posta, napišete koji broš želite, postanete moj pratitelj i stavite link na ovaj giveaway na svoj blogić. Giveaway traje do  24. studenog a sretnu dobitnicu ću odrediti izvlačenjem papirića sa imenom sudionika ovog giveawaya.

Prvi broš je od fima i uz to još dekupažiran, a drugi od kože. Uz brošić dobijate još jedan poklončić koji će za sada ostati tajna.:)


Puno sreće!