četvrtak, 21. srpnja 2011.

Ples za dozivanje kiše

Suša traje već mjesecima. Svakoga dana molećivo pogledavamo u vedro nebo nadajući se kiši ili barem slutnji nekog oblačka... ništa. Kao da su sve ciklone ovog svijeta zaboravile na Dalmaciju. Mislim da je vrijeme da razmotrimo mogućnost ratničkog plesa za dozivanje kiše, po uzoru na Indijance.

Kad odem u žirjansko polje, (jer Žirje je otok kojeg volim i o kojem ću vam jednom pričati), uvijek me iznenadi tiha dobrosusjedska suradnja zelenog svijeta koji tamo živi. Čak i u ovim teškim, sušnim vremenima biljke kao da su odlučile, u neko tajnom dogovoru, stvoriti mikroklimu u kojoj opstaju unatoč vrućini i nedostatku vode. Ovaj moj post je tiho "hvala" šarolikom biljnom svijetu i savršenim detaljima koje je Priroda stvorila i koji su svuda oko nas, samo što ih često ne primjećujemo.

subota, 16. srpnja 2011.

Ljetni swap i još ponešto

Ovh dana me drži ljetna, tipično dalmatinska fjaka. Ništa mi se ne da, čak niti upaliti komp i napisati tekst. Upravo vam se javljam iz ugodno klimatizirane prostorije u kojoj je čarobnih 25 stupnjeva, što znači da napokon normalno funkcioniram. :))
Prje par dana sam sudjelovala u svom prvom swapu!Organizirala ga je Medena a moja swap partnerica je bila Nika sa odličnog bloga Torbica Cesarica.  Nadam se da joj se svidio moj poklon:
Nika me je oduševila ovim prekrasnim stvarčicama:
Inače, nakon što sam napravila ove galebove, nastavila sam u istom, ljetnom tonu. Ovaj uradak će se ubrzo naći na mojoj terasi, i to na zidu iznad začinskog bilja i ljetnog povrća :
A tu je i jedan keramički pitar u sa motivom pelargonije:

Pozdrav do slijedećeg javljanja, i budite mi lijepe, vesele i - osunčane!

srijeda, 6. srpnja 2011.

Ogrlica od - ljudske kose??

Ogrlice radimo od svega - od špage, najlona, prirodnih materijala, lanaca...No jeste li znali da se ogrlice mogu raditi i od ljudske kose?
Da, pomalo bizarno, no na ovom linku možete vidjeti kako to izgleda u praksi!