četvrtak, 21. srpnja 2011.

Ples za dozivanje kiše

Suša traje već mjesecima. Svakoga dana molećivo pogledavamo u vedro nebo nadajući se kiši ili barem slutnji nekog oblačka... ništa. Kao da su sve ciklone ovog svijeta zaboravile na Dalmaciju. Mislim da je vrijeme da razmotrimo mogućnost ratničkog plesa za dozivanje kiše, po uzoru na Indijance.

Kad odem u žirjansko polje, (jer Žirje je otok kojeg volim i o kojem ću vam jednom pričati), uvijek me iznenadi tiha dobrosusjedska suradnja zelenog svijeta koji tamo živi. Čak i u ovim teškim, sušnim vremenima biljke kao da su odlučile, u neko tajnom dogovoru, stvoriti mikroklimu u kojoj opstaju unatoč vrućini i nedostatku vode. Ovaj moj post je tiho "hvala" šarolikom biljnom svijetu i savršenim detaljima koje je Priroda stvorila i koji su svuda oko nas, samo što ih često ne primjećujemo.

Broj komentara: 6:

 1. tako nezno izgledaju a koliko toga izdrze...a jos i cvetaju na sushi :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Divne slike. U ZG-u pada kiša, poslat ćemo vam dio oblaka da i vas natope.

  OdgovoriIzbriši
 3. Priroda me uvijek iznova oduševi. Divne su ti fotografije.

  OdgovoriIzbriši
 4. Daaa,baš šteta što sve to uzimamo zdravo za gotovo,kao da ćemo uvijek imati vremena obratiti pažnju na preobrazbe kroz koje sve prolazi.Lijepe fotke!

  OdgovoriIzbriši
 5. Uživajmo sve skupa u našoj jednostavnosti, ljepoti i blog prijateljstvu. Pozdrav iz Peroja. Loredana

  OdgovoriIzbriši
 6. pozdrav...
  oprosti kaj upadam s komentarom...al htjela bih iskoristit ovu priliku da Vas sve pozovem na svoj giveaway.. promijenila sam ime bloga iz do-vina u unique-hrebina pa pretpostavljam da se zbog toga za sad odazvala samo jedna osoba... eto uglavnom... molim te da objaviš na svom blogu.
  Pozdrav...
  Maja
  http://unique-hrebina.blogspot.com/2011/08/giveaway-my-second_6053.html

  OdgovoriIzbriši