četvrtak, 15. srpnja 2010.

Kutija za salvete


Kod mene vlada totalni nered! Zapravo, on bi bio više metafizičke naravi, jer nekako mi se čini kao da ima jako malo vremena za učiniti neke kreativne stvari - te posao, te svakodnevne obveze, a i dan je ponekad prekratak sa svoja 24 sata da se učini sve ono što čovjek zacrta. I nisi se ni okrenuo - prođe mjesec, pa još jedan, i još jedan - i godina je na kraju! Jednom mi je netko rekao da iza tridesete godine života vrijeme kao da ubrzava -na žalost, to je točno.
Onaj konkretniji nered koji sam zadnjih dana uočila u svom domu tiče se salveta - imam ih brdo, posvuda su mi razbacane, naprosto mi je žao kad vidim te prekrasne motive razbacane uokolo. Pogledajte samo ovo:
Nekidan sam pored jednog kontejnera (ponekad stvarno ne mogu odoljeti tom pomalo bizarnom porivu da bacim pogled na otpad ne bih li pronašla u njemu neko vintage bogatstvo, bačenu staru peglu, škrinju i slično:))) pronašla veliku, prostranu kutiju koja je vjerojatno služila za smještaj čizama. I tako, padne mi na pamet da bi mi upravo ona poslužila za skupiti sve salvete na jedno mjesto umjesto da ih tražim po sobama, kuhinji itd. Naravno, kutiju je trebalo malo preurediti jer, složiti ćete se, ovakva i nije baš bila ugodna oku:

Nakon dva dana posla kutija je poprimila novo ruho - iz ružnog pačeta se pretvorila u lijepog labuda. Za podlogu sam pomiješala bijelu boju, dodala crveni i plavi pigment i dobila neku blago ljubičastu nijansu, a zatim je slijedilo kombiniranje motiva... Salvete su unutra, sad će mi biti još veći gušt birati motive za svoje nove decoupage projekte!

nedjelja, 11. srpnja 2010.

Award, medo, srdašce...

Znaci pažnje uvijek nas razvesele, pogotovo kad dolaze od dragih mi kreativki. Loredana i Sanja su me tako obradovale ovim slatkim awardom:Prekrasan medvjedić, s jednim takvim sam spavala u krevetu do svoje dvadesete godine!:))

Uglavnom, pravilo je da odaberem deset novih kreativki, i ovo je moj izbor, iako mnoge od njih vjerojatno još ni ne znaju za ovaj moj "friški" blog:

http://mojsvijetsalvetaicvijeca.blogspot.com/

http://biljanashabby.blogspot.com/

http://nasmijanonebo.blogspot.com/

http://craftopiaonline.blogspot.com/

http://pletenje-knitting.blogspot.com/

http://lorna.mojblog.hr/

http://ummeyusuf.blogspot.com/

http://magrit.wordpress.com/

http://reciklirka.blogspot.com/

http://ceker.blogger.ba/

Eto, moja dužnost je ispunjena, a sad se bacam na svoj najnoviji uradak o kojem ću nešto kasnije pisati!