nedjelja, 27. lipnja 2010.

Makeover košare i još ponešto

Tjedan dana starog godišnjeg odmora čekala sam kao "ozebao sunce" sanjajući da se okupam, sunčam, provodim jutra na plaži. No, kako je krenulo sa ovim globalnim zahlađenjem, još ništa dugo vremena od toga. Meni stvarno nije jasno o kakvom to zatopljenju pričaju kad na kraju lipnja nosim jaketu sa dugim rukavima! Glavno da su mediji prije desetak dana plašili pučanstvo pričama o "toplotnom udaru" iako je sasvim normalno da u ovo doba godine, barem kod nas u Dalmaciji, bude vruće i sparno.

No, dobro, što je - tu je. Malo sam prekopavala po stvarima tražeći "žrtvu" na kojoj bih mogla malo lijepiti i šarati te unijeti malo boja karakterističnih za sunčano ljeto, i ova uredska košara za papirni otpad učinila mi se idealnom. Sasvim obična, neupadljiva, nedovoljno zanimljiva da igdje nađe svoje mjestu osim u konobi sa raznim nepotrebnim stvarima. Zapravo, zamalo je završila u smeću.
Nakon jednog poslijepodneva, košara je izgledala ovako:


Kad sam završila sa košarom, odlučila sam se opet baciti u jedan svoj stari hobi koji nikako nisam uspjela usavršiti kako treba - pletenje. Dok se izmjenjuje krivo, pravo, mustre i plete sve ravno - nema problema. No čim dođe do sužavanja, proširavanja, oduzimanja, ušitaka - ja uredno odustajem! Ovog puta neće biti tako. Odnekud sam iskopala prastaro izdanje pletenja iz 1987. godine, prepuno bilješki moje voljene bake koja je odatle crpila ideje. Vjerovali ili ne, moda se vraća, ono što je u tom broju bilo moderno i sad se može ponovno vidjeti po dućanima. Šišmiš rukavi, visoke ranfle, ravni krojevi - i tako se moda uvijek vrti u krug. Napokon retro caruje! Moj izbor je onaj modelčić sa desne strane na manjoj slikici, a da li ću ga uspjeti materijalizirati - uz nešto truda i volje nadam se da hoću.

subota, 19. lipnja 2010.

Moj "vrt"

Oduvijek sam željela imati svoj vrt. Tiho utočište od svijeta u kojem bi sve mirisalo na aromatično bilje, ljiljane i ruže. No da bih imala vrt moram imati i kuću, po mogućnosti negdje izvan grada, a ja to nemam i uz cijene nekretnina u Hrvatskoj teško da ću to zaraditi za svog radnog vijeka.:)

Stoga važi ona stara parola - snađi se druže! Kako imam veliku i lijepu terasu sa pogledom na more, odlučila sam od nje napraviti neku varijantu, ajmo reć, vrta. A gdje je cvijeće tu je i decoupage. Ružne, pohabane, neugledne pitare počela sam ukrašavati salvetama, a rezultate možete vidjeti na fotkama. U jednom decoupage pitariću već se smjestio bosiljak, u drugom origano (istina, nije baš nešto narastao do sad), u trećem sadnica španjolske lavande koju sam sama uzgojila.
Već imam u vidu sređivanje i ostalih pitara.... pa kad već nemam vrt, onda ću barem ove biljke koje imam smjestiti u vesele, šarene posude! Vjerujem da će se one super uklopiti u ovaj morski ambijent!